átadták

2019.10.11. 20:19

Megújult a Sportliget – Modern szabadidős létesítmények a város szívében

A végéhez ért a Sportliget fejlesztése, pénteken a szombathelyi kötélugrók produkciójával adták át ünnepélyesen.

Merklin Tímea

Dr. Hende Csaba, dr. Puskás Tivadar, Tarné Gagyi Viktória, Illés Károly, dr. Kecskés László az átadón Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A projektben nemcsak a zöldfelületek újultak meg, hanem a meglévő szabadidős létesítmények is a TOP pályázaton nyert 1 milliárd 155 millió forintos támogatás révén. További 40 millió forintot szánnak majd a patak és környezete rendbetételére. A rendezvényen dr. Puskás Tivadar polgármester arról beszélt, hogy a sport az élet maga: megtanít minket küzdeni és arra, hogy eredményt csak kemény munkával lehet elérni, hogy tisztelni kell a másikat, és arra is, hozzásegít, hogy egészségesek legyünk. Mindezért a város sokat tett, jól látszik ez visszatekintve az elmúlt kilenc év sportfejlesztéseire.

Dr. Hende Csaba, dr. Puskás Tivadar, Tarné Gagyi Viktória, Illés Károly, dr. Kecskés László az átadón Fotó: Unger Tamás

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy a sport fejleszti a közösségi szellemet, erősíti az egyént; minden sportra fordított forint lényegében egészségügyi beruházás, hiszen nincs olcsóbb, mint a megelőzés. Gratulált a sportberuházásokhoz, és további együttműködését ajánlotta a városvezetésnek.

Illés Károly alpolgármester a projekt szakmai ismertetésében beszélt a három salakos labdarúgó pálya felújításáról, a piknikzónáról, a fitnesz- és szabadtéri tornapályáról, a görkorcsolyapályáról és a mászófalról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában