digitália

2019.11.08. 07:00

Számítógépes tanfolyamot tartottak Herényben nyugdíjasoknak

Számítógépek, tabletek és okostelefonok használatával ismerkedtek nyugdíjasok a Herényiek Házában tegnap.

Nemes Judit

Tóthné Irma és Angler Miklósné is hasznosnak ítélte a képzést

Fotó: Horváth Balázs

Családias hangulatban tanulták az okoseszköz-, számítógép-, tablet- és telefonhasználatot az idősek a Herényiek Háza foglalkozásán: mindenki hozta azt a gépet, amelyiknek a használatát el szerette volna sajátítani.

– Országszerte működnek „Digitális jólét program”-­pontok, Szombathelyen is több szervezetnél elérhető a képzés – mondta el Nagy Krisztina, a Herényi Kulturális és Sport­egyesület ügyvezető titkára. – A program tavalyi indulásakor előbb általános ismereteket adtak át a résztvevőknek, majd mindenkivel egyénileg foglalkoztunk.

Tegnap öt asszony vett részt a délelőtti foglalkozáson.

– Okostelefonra cseréltem a régit, és meg kell tanulnom kezelni, teljesen az alapoktól. Most a háttérképek letöltését vesszük át – mondta el Fuchs Róbertné Erika. Okostelefonnal érkezett Rejtőné Márti is:

– Amikor megvettem a készüléket, egyáltalán nem értettem hozzá, a fiataloknak meg nem volt türelmük elmagyarázni a működését, úgyhogy itt tanultam meg.

Tóthné Irma és Angler Miklósné is hasznosnak ítélte a képzést
Fotó: Horváth Balázs

Francsicsné Ágit a táblázatkezelő szoftver alkalmazása érdekelte, azt szerette volna elsajátítani.

– A férjemnek költségvetéseket szoktam írni, ezzel a programmal viszont sokkal egyszerűbb elkészíteni.

Tóthné Irma a laptop adta lehetőségekkel otthon ismerkedett, részben unokái segítségével, részben maga járt utána, hogyan lehet híroldalakat és más tartalmakat keresni.

– Mindennap körülnézek a híreknél, a recepteknél, hogyan kell eltenni zöldséget, gyümölcsöt, megnézem, mi újság van a rokonokkal, online is tartom a kapcsolatot velük. Anglerné Erzsi most a tablet használatát tanulta, hogy beszélgethessen internetes felületeken Budapesten tanuló egyetemista unokájával.

A tanfolyamról mindenki elégedetten távozott, a megszerzett ismereteiket hazaérve kamatoztathatják is kapcsolattartásban vagy akár egy jó ebéd elkészítésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában