Közlemény

2020.03.27. 11:14

Folyamatos fertőtlenítés, ózongenerátoros légtisztítás a GYSEV járművein

Lapunkat a GYSEV Zrt. szóvívője, Rázó László közleményben tájékoztatta az intézkedésekről.

vaol.hu

Fotó: GYSEV Zrt.

Két darab ózongenerátor segíti a GYSEV által közlekedtetett vasúti személykocsik és motorvonatok fertőtlenítését. A szerkezetek által termelt ózon a járművek légterét tisztítja meg: az ózongáz egy kémiai folyamat által, rendkívüli hatékonysággal semmisíti meg a vírusokat és baktériumokat.

Fotó: GYSEV Zrt.

 

A GYSEV Zrt. két, nagyteljesítményű ózongenerátor bérléséről állapodott meg egy céggel. A vasúti járművek fertőtlenítése az ózonkezeléses eljárásra vonatkozó, szigorú előírások betartása mellett, Sopron és Szombathely állomásokon történik.

A vasúttársaság a személyforgalomban részt vevő járműveit folyamatosan tisztítja és fertőtleníti, minden vonat indulása előtt vírusölő vegyszert alkalmaznak az utasok kezével érintkező felületeken (kilincs, kapaszkodó, kisasztal, kartámasz, hulladékgyűjtő fedelek, WC helyiség felületei, külső-belső ajtónyitók), és szintén speciális, folyékony fertőtlenítő szappant töltenek a mellékhelyiségek szappantartóiba. Tervezett rendszerességgel végeznek teljes belső járműtisztításokat, amelyhez szintén vírusölő vegyszert használnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában