Adomány

2020.04.18. 10:00

A Vasi Fradisták szurkolói csoport is segít a szükség idején

A simasági pszichiátriai otthon lakói számára gyűjtött a Vasi Fradisták szurkolói csoport.

Merklin Tímea

Savanyu Dániel (jobb szélen) és társai a simasági intézmény előtt

Fotó: Horváth Balázs

Az egyik szurkoló, Savanyu Dániel elmondta: szeretnének adni az egészségügynek a járvány idején. Ezért ajándékoztak maszkokat a sárvári járóbeteg-ellátónak, és választottak egy kisebb, vidéki, eldugottabb intézményt is, amire kevesebb figyelem esik. Amint mondta, tudomásuk van arról, hogy pszichiátriai betegek nagyon igénylik a foglalkoztatást, mert a kreativitás megélése hozzájárul az épülésükhöz. Tollast, társasjátékot, papírokat, színes ceruzákat vásároltak az összegyűlt százötvenezer forinton, amihez nemcsak a szombathelyi, hanem a Vas megyében élő más Ferencváros szurkolók is hozzájárultak.

Savanyu Dániel (jobb szélen) és társai a simasági intézmény előtt
Fotó: Horváth Balázs

– Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, akik adakoztak az eszközfelajánlásunkhoz – mondta Savanyu Dániel. – A Szurkolók Magyarországért mozgalom egy hónapja működik, különböző csoportok, különböző kórházaknak adományoznak. A Facebookon nyomon követhetők a jótékonysági akciók.

A Vasi Fradisták remélik, hogy az intézet hasznosítani fogja az eszközöket, és ezzel megkönnyíthetik a több mint száz gondozott életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában