települési támogatás

2020.04.01. 07:00

Csepregen a kivágott fákból tüzelőt osztottak

Rendkívüli települési támogatást tízen igényeltek a jelenlegi helyzetben a csepregi önkormányzattól. Ki pénzbeli juttatást kért, ki a háza előtti gyepgondozást, ki tüzelőt.

Merklin Tímea

Csepregen a kivágott fákból keletkező tűzifát szétosztják a rászorulók között

Fotó: Unger Tamás

Hódosi Róberték az egyike azon családoknak, akik két köbméter tűzifát kaphattak abból, amit a város jó gazda módjára felhalmozott a közigazgatási területeken kivágott fákból.

– Elfogyott a tüzelőnk, igénylést adtunk be az önkormányzathoz, ahol mindig hó végén van az elbírálás, így hamar megkaptuk ezt a két köbmétert – mondja Hódosi Róbert családfő megállva a rakodásban. A Széchenyi téren egy másfél szobás, félkomfortos lakásban laknak négyen, a feleségével, a 16 és a 9 éves gyermekével. A munka frontján jól megjárták, elbizonytalanodott az életük. Amint meséli, korábban volt főállásuk, egy szállodában dolgoztak egy külső cégen keresztül foglalkoztatva, de azt átvette egy másik cég, amely viszont fél évvel ezelőtt létszámleépítésben elküldött nyolc embert, köztük őt, a feleségét és a nagylányát is. Azóta alkalmi munkákból élnek, az apa meg a lánya konyhai kisegítő egy bükfürdői étteremben, az asszony házaknál takarít. Aztán március 1-jétől leállt az étterem.

Csepregen a kivágott fákból keletkező tűzifát szétosztják a rászorulók között
Fotó: Unger Tamás

– A tulajdonos gesztust gyakorol, nagyon hálásak vagyunk érte: „heti pénzként” a fizetésünk negyven százalékát odaadja, tízezer forintot fejenként, hogy ne omoljunk össze – fogalmaz Hódosi Róbert családfő.

– Nagyon kevés, de a semminél több. Nincs biztos jövedelemforrásunk, kilátástalan helyzetben van a család. Örülnék, ha mielőbb visszakerülne a rendes kerékvágásba az ország, és lenne rendes munkánk. Az önkormányzattól kapott fának köszönhetően legalább nem kell fáznunk, és ha beáll a jó idő, talán marad belőle jövőre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában