Fókuszban a kerékpár

2020.05.23. 07:00

Négyszázmilliós turisztikai fejlesztés kezdődik Bükön

Aláírták a kivitelezési szerződést a nyertes vállalkozóval, kezdődhet a kerékpárút-építés és -javítás Bükön, a pihenőhelyek kiépítése a fürdőnél és Zsirán.

Bakos Ágnes

Nagy Ferdinánd, Zsira polgármestere, Juhász Szabolcs, az MTÜ turizmusszakmai igazgatója, dr. Németh Sándor, Bük polgármestere, Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója és Takács Sándor, a kivitelezést elnyert cég vezetője Fotó: Horváth Balázs

– Amikor Bükfürdő ismét teljes kapacitással tudja fogadni a vendégeket, akkor nem mindegy, hogy azt miként teszi, ezen pályázat is ezt szolgálja – mondta Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmu­s­szakmai igazgatója tegnap a büki városházán. A megújulást, a desztinációs kínálatot hangsúlyozta: csomagokkal kell előállni, így a gyógyvíz mellé a golf- vagy kerékpáros lehetőséget. Ez utóbbit kínálja a mintegy 400 millió forintos

építkezés.

– Nemcsak a pályázati pénzeket tettük egymás mellé, hanem a fejlesztési terveinkhez kerestünk és találtunk is forrásokat – mondta dr. Németh Sándor, Bük polgármestere. A most kezdődő beruházás mögött két pályázat áll, közös volt a közbeszerzés, a nyertes szombathelyi kivitelezőnek száz nap áll rendelkezésére. A kerékpáros turizmus, a bicikliutak hálózatosodását emelte ki a polgármester. Érintett Bük és Bükfürdő városrész: a Forrás utcától a körforgalomig, illetve a Marx utcától a Darling utcáig újítják fel a kerékpár­utakat, ugyanolyan minőségűek lesznek, mint a település többi részén. Emellett a Bernáth Lajos sétánytól a kemping mellett vezetik be a kerékpárutat Bükfürdő központjába.

Nagy Ferdinánd, Zsira polgármestere, Juhász Szabolcs, az MTÜ turizmusszakmai igazgatója, dr. Németh Sándor, Bük polgármestere, Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója és Takács Sándor, a kivitelezést elnyert cég vezetője Fotó: Horváth Balázs

Zsira egy pihenőparkkal kapcsolódik be: a katolikus templom mellett építik ki a játszótérrel kiegészített parkot. Az egyik végpont az úgynevezett miniszteri út, vagyis a fürdő nyári bejárata, a másik végpont Zsirán a játszótér. – Ezt el tudjuk különíteni magától a kerékpárúttól, és a munka jellege is más – fejtette ki Nagy János tájépítészmérnök, a kivitelező munkatársa. Villamos „alapozással” kezdődik a munka a fürdő nyári bejáratánál, és a zsirai építkezéssel zárul a kivitelezés, a leendő játszótér eszközeinek beszerzése miatt. A kerékpárút kialakításához pedig, ha szükséges, pluszgépeket vásárol és állít munkába a kivitelező.

 

Válság idején is tudnak fejleszteni, előrelépni, és a fürdő kerítésén kívülre is tekintenek, a létesítmény környezetére is gondolnak, s desztinációs kínálattal készülnek – ezeket hangsúlyozta a kerékpáros fejlesztés kapcsán Boros László Attila, a gyógyfürdő vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában