három eset

2020.06.25. 11:00

Ittas vezetésről, testvérharcról és randalírozásról is döntöttek a bíróságon

A három esetben az előállított személyek mind alkoholos állapotban cselekedtek.

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

Részegen verekedett a testvérpár Szombathelyen

A Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és garázdaság miatt emelt vádat egy testvérpár ellen, akik összeverekedtek Szombathelyen, 2019 szeptemberében.

A vádirat szerint a vádlottak ittasan összeszólalkoztak az utcán nem sokkal éjfél után, majd többször megütötték és megrúgták egymást. A vádlottak elestek, de a verekedést a földön fekve is folytatták, azt még rendőri felszólításra sem hagyták abba, végül könnygázt kellett alkalmazni velük szemben. Az egyik vádlott nem sérült meg, míg a másik súlyos sérülést szenvedett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a garázda vádlottakkal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Rendőri jelzésre sem állt meg az ittas, segédmotoros férfi Kőszeg közelében

A Kőszegi Járási Ügyészség ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki súlyos fokban ittasan közlekedett segédmotorral egy Kőszeg közeli településen 2019 szeptemberében.

A vádirat szerint a vádlott nem viselt bukósisakot, és a vezetői engedélyét sem tartotta magánál, amikor a járőrök észrevették és igazoltatni akarták. A vádlott nem állt meg a rendőri fényjelzés és megállásra felszólítás ellenére, hanem a sebességét növelve elhajtott, és a rendőrök szem elől tévesztették.

Fél órával később azonban a járőrök rátaláltak a még mindig motorozó vádlottra, és ismét megállásra szólították fel. A vádlott megpróbált elhajtani, azonban a rendőrök a gépkocsival elé kerültek és megállították, majd előállították vérvételre.

A Kőszegi Járási Ügyészség közérdekű munka és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a rovott múltú vádlottal szemben.

Egy vasi szüreti bálon randalírozott ittasan egy férfi

A Sárvári Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a rendezvényt biztosító személyre támadt 2019 októberében egy Celldömölk közeli településen.

A vádirat szerint a vádlott szüreti bálon vett részt és erősen leittasodott a hajnali órákra. A vádlott újabb italt akart kérni a pultnál, azonban nem bírta a sorát kivárni, benyúlt a pultba és kiszolgálta magát.

A pultos kivette a vádlott kezéből az elemelt üveget, mire a vádlott indulatos lett, kötekedni kezdett, és a rendezvényt biztosító, a vádlottat megfékezni igyekvő személyt elkezdte lökdösni, majd megpróbálta megütni.

A vádlott a későbbiekben egy törött üveggel a kezében azt hajtogatta, hogy nem fogja elhagyni a rendezvény területét. A vádlottat végül a testvére segítségével sikerült kivezetni a sörözőből.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában