Önerőből alakították ki

2020.07.08. 07:00

Játszótér készült, és fákat is ültettek Répceszentgyörgyön

Önerőből alakított ki játszóteret a répceszentgyörgyi önkormányzat, a gyerekek birtokba is vették az eszközöket és többszörösen bővül, alakul még a faluközpont.

Bakos Ágnes

A gyerekek gyorsan birtokba vették

Fotó: Bakos Ágnes

Mintegy 2,7 millió forintból elkészült a répceszentgyörgyi játszótér, önerőből építették – mondta el az avatón Kovácsné Kelemen Gertrúd polgármester. A falu szívében egy sportpark is készül, az pályázati forrásból épül, egy 2016-os terv lett nyertes, egy A-típusú sportpark létesül majd. És a fásításba is belevágtak Répceszentgyörgyön. Amint megjelent a kiírás, pályáztak az országos településfásítási programban, de lemaradtak a lehetőségről, ezért ugyancsak önerőből telepítettek négy fát – mondta el és mutatta is a játszótér mellett a polgármester. A négyből kettő fa a 2020-ban született répceszentgyörgyieké, nekik ajánlották az ünnepélyes avatón. Ahol „feladatot” is kaptak a helyiek: László atya kért áldást az új játszótérre és egyúttal arra kérte a fiatal házasokat, töltsék meg gyerekekkel a teret.

A gyerekek gyorsan birtokba vették Fotó: Bakos Ágnes

Zenével, énekkel, mondókákkal hangolódtak a legifjabbak az avatóra, aztán lelkesen vették birtokba a hintát, a mászókát és a csúszdát, meg a labdákat sem hagyták magukra a ragyogó napsütésben. A szüleikre is számíthattak, mindenkinek a játék volt a legfontosabb a játszótéravatón, amikorra a falu apraja-nagyja összegyűlt Répceszentgyörgyön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában