évforduló

2020.10.12. 11:30

Gyémántmisét ünnepeltek – Hatvan éve szentelték pappá Horváth József atyát

Hatvan évvel ezelőtt szentelték pappá Horváth József pápai prelátust. A jeles évforduló alkalmából vasárnap délutáni gyémántmiséjén dr. Székely János megyés püspök, valamint hívei, az általa támogatott szervezetek és csoportok köszöntötték.

Polgár Patrícia

Horváth József pápai prelátus gyémántmiséje a szombathelyi székesegyházban Fotó: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

József atya hatvanéves szolgálatát tekintve elmondható: dolgos, de egyben példás pályát tudhat maga mögött – gondoljunk csak a Martineum meg­alapítására és vezetésére, a Mária Rádió műsorszerkeszté­sére, továbbá a karitász lelki igazgatására.

Tegnap a Kálvária-templom lelkészével együtt ünnepeltek hívei, az egyházmegye papjai, lelkipásztorai és nővérei, az általa patronált egyesületek, csoportok, szervezetek, valamint dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke is.

Horváth József pápai prelátus gyémántmiséje a szombathelyi székesegyházban Fotó: Cseh Gábor

Dr. Székely János megyés püspök köszöntője után József atya szerényen vette át a szót: – Nem vagyok méltó rá, hogy dicséret illessen. Az egészet odatesszük a Jóisten elé, és ő majd kiválogatja, mi az, ami érték, és mi az, ami fölösleges volt – mondta a lelkész, majd megkezdte a misét, melyet szüleiért, akik a nehéz történelmi körülmények között indították útnak a pappá válás útján, továbbá mindazokért, akik hivatásában segítették, ajánlott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában