Álhír, hogy újabb belvárosi oltópontot készít elő a szombathelyi kórház

Vas Népe

Oltópont, régi tüdőgondozó 20210323 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Az ugytudjuk.hu kedden arról írt: újabb oltópont létesül a megyeszékhelyen a volt tüdőgondozó épületében. Stánitz Évát, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatóját kérdeztük, igaz-e a hír.

Az említett portál tudni véli, hogy napokon belül, még a héten állami oltópontot nyitnak a volt tüdőszűrő állomás épületében, amelyet egyébként 2016 év elején költöztetett a Markusovszky-kórház a Vérellátóba. A kórház azonban ezt cáfolja. Közleményüket idézzük.

„Értesülésük téves, az említett portál álhírt közölt, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház nem hoz létre új oltópontot. A kérdéses épületbe csupán a központi telephelyről helyez ki oltóhelyet a kórház, ahol az orvosi, szakdolgozói és adminisztratív munkát végző munkavállalók látják el a feladatot” – írta kérdésünkre az orvosigazgató.

A Markusovszky-kórház válaszában kiemelte még: nem oltópontból, hanem vakcinából van kevés. Vas megyében a rendelkezésre álló oltóanyag-mennyiség függvényében ütemezett oltási szakaszban 138 háziorvos mellett 16 kórházi oltóhelyen, míg tömeges oltás esetén harminc kórházi oltóhelyen történhet az oltás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában