gyorsított eljárás

2021.05.28. 12:18

Bíróság előtt az embercsempészéssel vádolt román férfi, akit vasi rendőrök fogtak el

A Szombathelyi Járási Ügyészség a mai napon állította bíróság elé azt az őrizetben lévő román férfit akit a Vas megyei rendőrök a 87-es főúton, Szombathely térségében, 2021. május 26. napján értek tetten, miközben összesen hét szír migránst akart illegálisan Ausztriába juttatni.

vaol.hu

Illusztráció - VN/Szendi Péter

A vád szerint a vádlott Magyarország területén, a szerb-magyar határ közelében a román rendszámú személygépkocsijába felvett hét szír állampolgárságú – Magyarország területére a határzár tiltott átlépésével belépett – személyt azért, hogy őket a magyar-osztrák határ közelébe szállítsa, hogy segítséget nyújtson nekik az államhatár jogellenes átlépéséhez – olvasható a Vas Megyei Főügyészség közleményében.

A terhelt a közlekedése során a mobiltelefonja navigációs programjával tájékozódott. A terhelt által vezetett gépkocsit 2021. május 26. napján Szombathely térségében közúti ellenőrzés alá vonták, majd a terheltet és a szír migránsokat előállították. A terhelt által szállított személyek célja a Németország, illetve Ausztria területére való

eljutás volt.

A Szombathelyi Járásbíróság az ítéletében a tényállást a váddal egyezően állapította meg és a vádlottat embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt két év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, továbbá öt évre kiutasította Magyarországról és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában