Születésnap

2021.05.28. 19:10

Dr. Széll Kálmánt, Szombathely legidősebb díszpolgárát köszöntötték

Május 29-én ünnepli 95. születésnapját prof. dr. Széll Kálmán, nyugalmazott főorvos, egykori városi képviselő, politikus. Szombathely legidősebb díszpolgárát a jeles alkalomból dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, Szombathely országgyűlési képviselője és Horváth Gábor, a Kámon-Herény-Minerva városrész önkormányzati képviselője köszöntötte fel herényi otthonában.

Polgár Patrícia

Kálmánbácsi szülinapi köszöntése,dr Széll Kálmán, Hende Csaba, Horváth Gábor, 20210528, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A köszöntőket felesége, Rőthy Mária várta az udvarban. Mire a képviselők beljebb jutottak, a professzor már a teraszon várta őket. A szívélyes üdvözlést követően Hende Csaba és Horváth Gábor is átadta ajándékát: előbbi egy üveg pezsgővel, utóbbi a Herényi Heti Piacon árult portékákból összeállított ajándékcsomaggal lepte meg az ünnepeltet, aki viccesen megjegyezte: ha ilyen ajándékot kap, akkor mindennap a születésnapját fogja ünnepelni.

Fotó: Unger Tamás

A vendégek aztán koccintottak a házaspárral. – Hatalmas örömünnep a városnak, hogy díszpolgára 95 éves lett. Emlékszem, hogy amikor 1990-ben megalakult a városi önkormányzat, Kálmán bátyám mint korelnök nyitotta meg, jómagam az egyik legfiatalabb képviselő voltam – idézte fel Hende Csaba.

Dr. Széll Kálmán elmondta: gyermekei már az elmúlt napokban felköszöntötték, így elmarad a nagy közös ünneplés. Beszámolt arról is, hogy hamarosan cikke jelenik meg a Vasi Szemlében a hitről. Végül megjegyezte: bár az évek múlásával mindig egy évvel kevesebb van hátra az embernek, azzal együtt plusz egy évvel többet tölthetett el a Földön – ez pedig ajándék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában