Frissen Vasból

2021.06.25. 15:50

Az operatőrt meghívták, a lakókat nem értesítették a szombathelyi hídfelújításnál

Egy évvel a körzet képviselőjének bejelentése után megkezdődött a Saághy István utcai gyalogoshíd felújítása. A munkaterület átadására meghívták az önkormányzati médiát, de a környék lakóit már elfelejtették tájékoztatni.

VN

20210625 Horváth Gábor képviselő (Fiesz) Saághy István utcai híd, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Legalább három gyalogos és két kerékpáros próbált átkelni a Saághy István utcai gyalogos hídon péntek reggel abban a negyedórában, amit a helyszínen töltöttünk. Az út elején ugyanis semmi nem jelzi: egy ideig nem lehet használni az egyébként forgalmas útszakaszt. Horváth Gábor, a Herényi városrész önkormányzati képviselője előző este is járt a helyszínen, mint meséli: hasonló volt a helyzet akkor is. Hozzáteszi: egy éve jelezte már az illetékeseknek, a híd nagyon rossz állapotban van, balesetveszélyes, sürgősen felújításra szorul. Tette mindent úgy, hogy a hidak felülvizsgálata beletartozik a városüzemeltetés éves feladatai közé.

– Ez tehát egy kötelező fenntartási munka, szó sincs új közbeszerzési eljárás kiírásáról. Nem értem, ezért miért kellett helyszíni sajtótájékoztatót tartani – mondja Horváth Gábor, akit elfelejtettek meghívni az eseményre. A választ azóta természetes közölték: csak véletlenül pont akkor jártak ott, amikor a városi tévé kamerája már arról forgatott, amiről az ott élők még nem is tudtak. Vajon csak a véletlen találkozás öröme közepette felejtették el kitenni a figyelmeztető táblát az utca elejére? Hamarosan kiderül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában