súlyemelés

2021.06.16. 07:00

Boros Viktória junior-vb és ORV után

A junior-vb után az Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV) szerepelt Boros Viktória, a Haladás VSE súlyemelője.

Horváth Erika

Fotó: HVSE

Május végén a taskenti junior- világbajnokságon képviselte a magyar színeket a Haladás huszadik évében járó súlyemelője. Ott a lányok 81 kilós súlycsoportjában a pontszerző hatodik helyet szerezte meg 195 (90, 105) kilogrammos teljesítménnyel. Napra pontosan két héttel a kazahsztáni versenye után újra nemzetközi porondon szerepelt, ő is tagja volt a magyar U23-as csapatnak a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén. Klubedzője, Márkus Erzsébet is a magyar küldöttséggel tartott a válogatott egyik edzőjeként. A házigazda Lengyelország mellett Csehország, Litvánia és Magyarország vett részt az U18-as és U23-as korosztályban megrendezett viadalon, a csapatokat négy fiú- és négy lányversenyző alkotta. Mindkét korosztályban a lengyelek végeztek az élen, a magyarok hozták haza a második helyeket.

Az U23-asoknál 80,7 kgos testsúllyal mérlegelő Boros Viki 190 (87, 103) kilós eredménnyel zárt, ami 218,8 ROBI-pontot jelentett. Szakításban 83 kilón kezdett, másodikra a 87-tel is elbánt, utolsó, 90 kg-os gyakorlata viszont érvénytelen lett. A lökésben akadtak problémák; háromszor ment ki a 103 kilóra és mindháromszor meg is birkózott vele, de az első két gyakorlatát belenyomás miatt érvénytelenítették a bírók. – A vb-n elért hatodik helylyel elégedett lehetek, ez volt a terv, amit sikerült is elérnem – idézte fel először a taskenti versenyt Viki. – Az eredmény a mostani időszakhoz képest nem rossz, de a lökés ott sem volt az igazi. A lengyelországi verseny nagyon közel volt a vb-hez, nem voltam olyan friss, és a lökés nem volt jó élmény. De azért a csapatnak tudtam pontokat hozni. Az erőnlétemmel nincs baj, inkább mentális problémákkal küzdök. Most egy hetet pihenhetek – ami azt jelenti, hogy csak kiegészítő edzéseim vannak. Aztán megkezdjük a felkészülést a szeptemberi junior Európa-bajnokságra. Előtte csak egy versenyem lesz, augusztusban a Messzi István Emlékverseny, ahol felmérhetem magam az Eb előtt. A finnországi kontinensviadalon mindenképpen 200 kiló feletti eredményt szeretnék összetettben, és lehetőség szerint érmet, érmeket is.

Kiemelt képünkön: Boros Viktória Siedlcében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában