Frissen Vasból

2021.06.30. 08:09

Iszik vagy vezet – A kettő együtt nem megy, még enyhe fokban sem!

Az elkövető először jogosítvánnyal nem rendelkező barátját vitte bele a „jóba”, persze ittasan, majd két hét múlva maga is alkoholos állapotban ült volán mögé.

vaol.hu

Fotó: pixabay.com

A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Körmendi Járási Ügyészség járművezetés tiltott átengedése és ittas járművezetés miatt emelt vádat két férfival szemben. A vádirat szerint a vádlottak 2021 februárjában Körmend közelében a réten italoztak az egyikük tulajdonában álló autóban. Miután az ital elfogyott, elhatározták, hogy bemennek Körmendre szeszes italt vásárolni. Mivel a gépkocsi tulajdonosa nem akart ittasan vezetni, ezért kérte a vele együtt italozó ismerősét, a vezetői engedéllyel nem rendelkező, szintén ittas férfit, hogy vezessen ő.

A vádlottakat Körmenden a rendőrjárőr ellenőrzés alá vonta. A gépkocsit vezető vádlott enyhe fokban volt ittas.

Két hét elteltével a gépkocsi tulajdonosa igen enyhe fokban ittasan vezette a személygépkocsiját Körmenden, amikor a rendőrjárőr ellenőrzés alá vonta és vezetői engedélyét a helyszínen elvette.

A Körmendi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben pénzbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában