Szülészet

2021.07.31. 07:00

A szombathelyi kórházban jelenleg nincs VIP-szoba

Olvasói jelzésre hivatkozva érdeklődtünk: lehet-e most a Markusovszky- kórház szülészeti- nőgyógyászati osztályán VIP-szobát igénybe venni? Ha nem, mi ennek az oka? Ha igen, milyen feltételek mellett? Mik a szülőszoba-látogatás, az együtt szülés és a látogatás érvényben lévő szabályai?

Vas Népe

Az apás szüléssel, a látogatással és a VIP-szobával kapcsolatos kérdéseinkre dr. Stánitz Éva, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója válaszolt: „Mivel a koronavírus-járvány még nem múlt el, jelenleg is a kiadott Covid-eljárásrendben leírtak az érvényesek. Ennek megfelelően a szülő nő egy személyt megnevezhet, aki a szülési folyamat teljes időtartamában vele tartózkodhat. Természetesen a járványügyi szabályok betartása kötelező, a választott személynek megfelelő védőruhát és maszkot is kell viselnie, valamint gondoskodnia kell a rendszeres kézfertőtlenítésről is. Ez alól csak a császármetszés kivétel, mert a műtőben nem tartózkodhat kísérő családtag. A látogatási időre vonatkozóan az általános szabály az, hogy a bent fekvőhöz egyszerre egy személy mehet – legfeljebb egyórás időtartamra – látogatóba. Jelenleg intézményünkben nincs VIP-szoba, az ehhez kapcsolódó fejlesztés várhatóan a jövő évben zárulhat – írta lapunknak küldött válaszában az orvosigazgató.

Kiemelt képünkön: A Covid-eljárásrend érvényes a szülészeten

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában