Történelemtanítás bábszínházzal

2021.09.21. 11:30

A Mesebolt Királyok könyve sorozatának darabjai a Vas megyei iskolákban

A bábszínház és a Szombathelyi Tankerület közös kezdeményezése révén jött létre az a találkozás, amely az októberben induló sorozatot vezeti be: a Királyok könyve sorozat darabjai eljutnak a tankerület kisdiákjaihoz.

Vas Népe

A Mesebolt Bábszínház nemcsak az esztétikai mércét állítja magasra, hanem kezdettől figyel arra is, hogy a pedagógusok oktató-nevelő munkáját segítse. Ennek egyik bizonyítéka a 2018-ban útnak indított Királyok könyve című osztályteremszínházi sorozat, amely Kovács Géza rendező, Szálinger Balázs író, Trifusz Péter tervező, Vaskó Zsolt és Gebri Bernadett zeneszerző – és persze a színészek – összmunkájával már öt Árpád-házi király történetét vitte színre.

Az élvezetes, szellemes és hiteles történeteket háromdimenziós (pop-up) könyvekből varázsolja elő egy színész. Az ötödik történet IV. (Kun) Lászlóé, pénteken lesz a premier. Tegnap pedagógusokkal találkoztak az alkotók a Meseboltban – annak a jó hírnek az örömére, hogy októbertől decemberig a tankerület minden 5-6. osztályos kisdiákjához eljut egyegy előadás a Királyok könyvéből. A KLIK Szombathelyi Tankerülete és a bábszínház kezdeményezése az Emmi támogatásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában