Szombathely

2021.09.02. 17:00

Könyvhét a Berzsenyi Könyvtárban

A Berzsenyi Dániel Könyvtár az idén is csatlakozik az ünnepi könyvhét országos kulturális programsorozathoz. A szokott nyárelő helyett ezekben a napokban rendezik meg a 92. könyvhetet.

VN

Ahogy az ajánló mondja: az ünnepi könyvhét egyedülálló magyar kulturális rendezvénysorozat immár kilenc évtizede. Az ötletgazda Supka Géza újságíró, író, történész, művelődéstörténész. A szombathelyi kínálatban – amely minden korosztály igényeit, érdeklődését igyekszik figyelembe venni – volt már dedikálás, előadás, ma 17 órakor pedig Világosság a sötétségben: válogatás egyháztörténeti és vallási tárgyú dokumentumokból címmel nyílik kiállítás a könyvtárban, dr. Székely János megyés püspök ajánlásával. Szeptember 3-án, pénteken 14 órakor író-olvasó találkozó és újabb tárlatnyitó kezdődik a BDK-ban.

Ez alkalommal Pernyész Dóra meseíróval, illusztrátorral találkozhat a közönség. Ugyancsak pénteken folytatódik Horváth Imre karnagy Ezt látni és hallani kell! című komolyzenei sorozata. Az előadás azért kapott helyet a könyvheti programban, mert ezúttal vers és zene kapcsolatáról lesz szó, természetesen meghallgatható példákkal. Az ünnepi könyvhéten a könyvtárba látogatók válogathatnak a szombathelyi Szülőföld Könyvkiadó kínálatából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában