beruházás

2021.11.04. 07:00

A mozgássérültek számára is fontos a Dukán felújított járda

Fontos településképi elemet: megújult járdát avattak a közelmúltban a településen.

Tersztyánszky Krisztina

20211028 Duka Járda átadás Képen: V. Németh Zsolt politikus, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Németh Dezső Duka község polgármestere, Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

A Belügyminisztérium pályázati támogatásával megvalósult beruházás kapcsán V. Németh Zsolt parlamenti képviselő elmondta: – A kistelepülési járdák rendbe tétele különösen fontos, mert egyre másra találkozhatunk vele, hogy a mozgássérültek elektromos kerekesszékkel közlekednek. Mintegy húsz évvel ezelőtt vált rendszeressé, hogy a középületeket ellátjuk mozgássérült feljárókkal. Ez szükséges is, azonban a sérült emberek számára az intézményekig sem könnyű eljutni, ha nincsenek jó állapotú és biztonságos gyalogjárók. Ezért a járdafelújítás nem csak a rendezett falukép és az egészséges közlekedők, hanem a mozgáskorlátozott személyek szempontjából is nagy jelentőséggel bír.

Németh Dezső, Duka polgármestere hozzátette: a településen a Kossuth utca benzinkúttól a boltig terjedő szakaszát korábban már újraburkolták. A Belügyminisztérium mostani támogatásából a bolttól északra az út mindkét oldalán 400 méter hosszúságban újulhatott meg a gyalogjáró. A felújítás összesen 8 millió 900 ezer forintba került, ebből az önkormányzat 15 százalék önrészt fizetett a spórolt adóforintokból, illetve elvégezte a padkázást.

Kiemelt képünkön: Németh Dezső és V. Németh Zsolt a felújított járdaszakaszon

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában