Köszöntők és produkciók

2021.11.23. 07:00

Vendégül látták a nárai nyugdíjasokat

Szombat este a hagyományoknak megfelelően a település önkormányzata vendégül látta a falu nyugdíjasait. Az eseményen részt vett dr.Hende Csaba országgyűlési képviselő, a parlament alelnöke és dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke is.

Gyöngyössy Péter

20211120 Idősek napi megemlékezés, Nárai, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Hagyományosan minden november végén rendezik meg a nárai művelődési házban a nyugdíjasok köszöntését. Az idén az egyre erősödő járvány miatt az iskolások és az óvodások műsora elmaradt, és akadtak üres asztalok is a teremben. A jelenlévők viszont nem unatkoztak.

Németh Tamás, Nárai polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy a településen az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg kormányzati támogatással. Több mint százmillió forintos TOP-támogatásból bővítették és újították fel az óvodát, utak felújítására többféle forrásból 55 millió forintot fordíthattak, valamint 130 millió forintos TOP-támogatásból készült el a csapadékvíz-elvezető rendszer. A Magyar falu programból közterület-karbantartó gépekre, orvosi műszerekre, játszótérre és ingatlanvásárlásra, a ­művelődési ház felújítására és különböző civil szervezetek tevékenységére csaknem 50 millió forintot fordíthattak.

A polgármester Nárai érdekében végzett tevékenységét megköszönve emlékplakettet adott át dr. Hende Csabának. Az országgyűlési képviselő köszöntőjében utalt rá, hogy a kormány számára fontos a nyugdíjasok megbecsülése, amit jelez a novemberben minden nyugdíjasnak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémium, az inflációt követő, átlagosan 20 ezer forintos nyugdíjkorrekció, amit a 13. havi nyugdíj kifizetése követ.

A köszöntők után fellépett a Nárai Dalkör, a helyi Sari Lylum Hastánccsoport és Ódor Ferenc nótaénekes. Az Örökzöld Nyugdíjasklub Énekkarának műsorában dr. Hende Csaba is közre­működött.

Kiemelt képünkön: Németh Tamás Nárai érdekében végzett tevékenységét megköszönve emlékplakettet adott át dr. Hende Csabának

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában