Járványhelyzet

2022.01.04. 19:00

4. hullám számokban: több mint 10 ezer esetet regisztráltak Vas megyében az elmúlt két hónapban

November elsejétől január negyedikéig, vagyis a mai napig az adatok szerint pontosan 10485 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak megyénkben.

vaol.hu

Forrás: Pixabay.com

November közepe óta ismét a járvány szorításában élünk, nagyjából ekkortól kezdett el tetőzni a negyedik hullám, ami itt Vas megyében is érződött. December első hétvégéjén például összesen 691 esetet regisztráltak, de a napi számok is folyamatosan kétszáz felettiek voltak. A hónap második felétől kezdett el valamelyest csillapodni a helyzet. Lássuk a konkrét számokat! December 3-tól kezdve egészen január 4-ig, vagyis a tegnapi napig bezárólag összesen 4226 esetet regisztráltak Vas megyében. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 33 napot figyelembe véve átlagosan 128 személynél diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést 24 óra alatt. Novemberben rosszabb volt a helyzet, akkor 30 nap alatt 5579 esetet regisztráltak, ami 186 új fertőzöttet jelentett naponta. A járvány kezdete óta összesen 34763 esetet tartanak nyilván megyénkben, tehát több, mint a harmada az elmúlt két hónaphoz köthető.

 

Azért az elmúlt egy hét adatai bizakodásra adhatnak okot, mivel január 28-tól számolva január 4-ig újabb 498 személynél diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést, ami persze még így sem kevés, de legalább 100 alatt maradt az esetszám minden nap. Erre pedig az elmúlt időszakban nem nagyon volt példa. 

 

Zala megye esetében is megnéztük az adatokat: míg Vasban az elmúlt 33 nap alatt 4226 esetet regisztráltak, addig ez a szám déli szomszédainknál 5374 volt, ami átlagosan 162 fertőzöttet jelent 24 óra alatt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában