Fuvolákat, marimbát is vettek

2022.02.23. 11:00

Új hangszerek a kőszegi zeneiskolában: a zenei nevelést segíti a program

A Kodály-program révén a Budaker Gusztáv Alapfokú Művészeti Iskola és csepregi tagintézménye az elmúlt három évben összesen 10 millió 940 ezer forintot fordíthatott hangszerek beszerzésére, karbantartásra, felújításra.

VN

Csukáné Szász Judit mutatta meg a hangszereket

Forrás: Unger Tamás

A zeneoktatást segítő program indításáról döntött a kormány 2018-ban. A 2017-ben kezdődött Kodály-programhoz kapcsolódóan a köznevelési intézmények hangszerállományát bővítették. Ennek köszönhetően az elmúlt három évben a Budaker Gusztáv Alapfokú Művészeti Iskola 9 millió 341 ezer forintot fordíthatott hangszerek beszerzésére, a meglévők karbantartására, felújítására; csepregi tagiskolájuk 1 millió 600 ezer forint támogatásban részesült. 

 

– Meglehetősen elavult volt a hangszer állományunk, főként, ami a fúvós hangszereket illeti. Klarinétokat, fuvolákat, szaxofont, kürtöt, tenorkürtöt, tubát, harsonát, trombitákat is vásároltunk az évek alatt, a vonósok közül hegedűt és gordonkát, valamint ütőhangszereket, köztük egy nagyobb értékű ütődallamhangszer marimbát – tudtuk meg Csukáné Szász Judit igazgatótól. A kőszegi és a csepregi intézményben összesen több mint négyszáz gyermek tanul különböző hangszereken. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában