Új háziorvost is bemutathattak

2022.03.23. 09:00

Felújították a rendelőt Salköveskúton

Átadták a felújított orvosi rendelőt és szolgálati lakást a településen, emellett egy jó hírt is közölt Tóth József polgármester: dr. Varga Eszter személyében új háziorvosa lesz a településnek.

Tóth Judit

Ágh Péter, dr. Varga Eszter háziorvos és Tóth József polgármester a megszépült épület előtt

Forrás: Ohr Tibor

A salköveskúti rendelő és orvosi lakás felújítására közel 30 millió forintot nyert a Magyar falu programból a település, ehhez az önkormányzat 1,5 millió forintos saját forrást biztosított. A támogatásnak köszönhetően megvalósult a nyílászárók cseréje, műanyag ajtókat és ablakokat építettek be háromrétegű üvegezéssel. Az épületet szigetelték, belül a padozat teljes cseréje valósult meg, a vizes helyiségeket pedig új csempével burkolták. Modern konyha is készült, beépített eszközökkel, a hátsó részen pedig a terasz kapott új burkolatot. 

 

Orvosi eszközök beszerzésére a Magyar falu programból mintegy 2,5 millió forintot nyertek. A védőnői eszközállományt is fejlesztették 1,2 millió forintból. Az átadón Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője és Tóth József polgármester is azt hangsúlyozta: a támogatásoknak és a nagyszerű együttműködésnek köszönhetően számos beruházás, fejlesztés valósult meg.

 

 – Olyan kormánya van Magyarországnak, amely nem lenézi, hanem partnerként tekint a vidéken élőkre, ennek a Magyar falu program az egyik legjobb bizonyítéka – fogalmazott a képviselő, hozzátéve: tapasztalata szerint a vidéken élők komolyan őrzik a magyar hagyományokat és a keresztény tradíciókat, és ennek az értékőrzésnek rendkívüli szerepe van napjainkban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában