Páratlan kincsestár

2022.06.27. 09:00

Gazdag a helyi kincsestár - Bemutatták a Kőszeg értékei 2020 című kötetet

Megjelent a Kőszeg értékei 2020 című kötet. Szombaton a Chernel Kálmán Városi Könyvtár előadótermében Rétfalvi Balázs, a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár gyűjteményvezetője mutatta be.

Tóth Kata

Rétfalvi Balázs: „Fontos az örökségünk ápolása, feldolgozása és publikálása”

Forrás: Ohr Tibor

 A magyar kultúrtörténet egyik legjelentősebb helyének, a Nyugat-Dunántúl páratlan gazdagságú kincsestárának nevezte Kőszeget Rétfalvi Balázs, majd gratulált a sorozathoz, amelynek 2019 után a második kötete jelent meg most, 108 oldalon 16 helyi értéket bemutatva. Részletes leírást ad a Sgraffitós házról, az Ambrózy-házról, az evangélikus templomról, az Írott-kőről, a Várszínházról, a temetőkről, ikonikus múzeumi tárgyakról. Bemutatja Kristóf Ágota munkásságát, a városmajori platánfát, a Gyöngyös-patak történetét. Révész József, a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár igazgatója szerkesztette a kötetet, a megjelenés és az egységes kép Trifusz Péter grafikus munkája. A szövegek gondozását Simon Zsófia vállalta. Rétfalvi Balázs történelemoktatásra is ajánlotta a könyvet.

 A kiadó, Kőszeg önkormányzata nevében Básthy Béla polgármester „egy, a városban időtlen mondattal” köszöntötte a megjelenteket: – Csodálatos időben élünk: zavartalanul, támogató közegben foglalkozhatunk különböző korokból származó értékeinkkel, örökségünkkel, amelyek több kötetet megtöltenek. Merthogy további részek várhatók még a sorozatban – erről is szó volt szombaton. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában