A lakosság is segített

2022.09.29. 20:07

Új ravatalozó épült Rádóckölkeden - fotók

Bege Botond

Rátkai Imre plébános áldotta meg az épületet

Fotó: Szendi Péter

Átadták az új ravatalozót Rádóckölkeden.  Kukor Péter polgármester elmondta: az új épület a régi ravatalozó helyén épült fel, a régit még márciusban bontották le. Az új épület két héttel a kitűzött határidő előtt, augusztus végére  elkészült. A kivitelezést a Magyar falu program támogatta több mint 22 és fél millió forinttal, emellett  társadalmi munkára és a helyi vállalkozók támogatására is szükség volt a sikerhez. Az új épület  40 négyzetméteres fedett előrészből és egy ugyanekkora  teremből áll. 

A csütörtöki átadón jelen volt V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, aki beszédét Széchenyi István intelmével kezdte, miszerint: „Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli meg múltját, nézd meg temetőjét." Hozzátette: a temető nemcsak nyughely, hanem mementó is - azé a múlté, amit a hely őriz magában. V. Németh Zsolt azzal a kívánsággal zárta gondolatait. hogy a megszépült temető ne csak temessen, hanem segítsen a felszínen tartani az emlékeket, a történeteket, a sosem szűnő szeretetet, a családi és közösségi hagyományokat is.

 Az új ravatalozót az átadón megáldotta Rátkai Imre plébános és Pető Gábor lelkipásztor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában