Magyar falu program

2022.10.27. 17:34

Átadták a megújult Egészségházat Vasszentmihályon

Negyvenöt millió forintos kormányzati támogatást kapott Vasszentmihály a település Egészségházának felújítására, ahol orvosi rendelő és védőnői szolgálat is működik.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Vasszentmihályon, a megújult Egészségház előtt Császár István polgármester köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy jelentős pályázati támogatás - 45 millió - forint érkezett a településre a magyar kormánytól, ezt az önkormányzat is megtoldotta több, mint 10 millió forinttal. - Vasszentmihályon a rendszerváltozás óta ez volt a legnagyobb beruházás - mondta a településvezető. V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő így fogalmazott: -A pályázati lehetőségek egy része, különösen a Magyar falu program az elmúlt években a vidék fejlesztését célozták meg. Ilyen korszaka még nem volt a magyar önkormányzatiságnak - tette hozzá a képviselő, majd arra is kitért, hogy szinte évről évre volt sikerélmény a kistelepüléseken, hiszen kisebb-nagyobb volumenű beruházások szinte mindenhol megvalósulhattak.

Az ünnepélyes szalagátvágáson jelen volt a kivitelező cég képviseletében Varga Imre cégvezető is. Az átadó a megújult Egészségház bejárásával ért véget.

V. Németh Zsolt az egyik rendelőben
Fotós: Szendi Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában