Túra

2022.12.28. 18:59

Téli forralt boros túra lesz a csepregi szőlőhegyen

Három dűlőn tíz pincében várják csütörtökön a túrázókat a gazdák forralt és hidegborokkal, pástétomkóstolóval a csepregi szőlőhegyen.

MT

Fotó: Cseh Gábor

A hegy jelentős részét bejárhatják, akik a Hanga kaputól délben elindulnak, a pincék 17 óráig lesznek nyitva Alsó-Hangától a Rámókdűlőn át a Bene-hegyig. A baráti körök, társaságok szokásosan dallal is köszöntik az ismerős borászokat, házigazdákat, kinek-kinek eléneklik a nótáját. A gazdafeleségek vörös, fehér és rozé borokhoz töpörtyűs, padlizsánkrémes, tojáskrémes falatokkal készülnek, érdemes figyelni, mert néhol a lesütött hús zsírjával megkent kenyereket is kínálnak az ínyenceknek.

A túrát a Csepregi Borbarát és Turisztikai Egyesület szervezi, amelynek elnökétől Tóth Marcelltől megtudtuk: idén az az újítás, hogy a pincezárás utáni buliban, a Rottermann-kertben több kicsi sátrat állítanak fel, és ott minden résztvevőt gulyáslevessel kínálnak. Lesz tombolasorsolás, amelyen csepregi borválogatásokat lehet nyerni, valamint egy belépőt a 2023-as esztendő valamelyik boros rendezvényére, a helyi panzió pedig egy négyfős borvacsorát ajánlott fel. A kerti rendezvény zenés mulatság lesz, DJ Szunyog szolgáltatja a muzsikát a vacsorához és a mulatsághoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában