Országos akció

2023.02.10. 10:16

#Nemluxustáska# Alapvető női higiéniás termékeket gyűjtenek rászoruló nőknek Szombathelyen is

Nehéz körülmények között élő nők­nek juttatnak táskába csomagolt alapvető női higiéniai eszközöket a „nemluxustáska” országos akcióban. Vasban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az idén is a Smile nyelviskolával közösen szervezi az adománygyűjtést.

Tóth Kata

Sörös István és Nagy Roland a gyűjtőponton

Fotó: © Unger Tamás

A #nemluxustaska egy évente megrendezett kampány (Huszka Ágnes stílusszakértő, színtanácsadó, Kovács-Pálffy Anna, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa és Sipos-Mohai Réka a szervezői), amelyben arra buzdítják a segíteni vágyókat, hogy a már nem használt, de jó állapotban lévő női táskájukat töltsék tele a rászoruló nők által nélkülözött intimhigiéniás termékekkel – egészségügyi szárnyas betéttel, szappannal, dezodorral, tusfürdővel, testápolóval, kézfertőtlenítővel, fogkefével, fogkrémmel –, melyek előteremtése sok nőnek kihívást jelent. 

© Unger Tamás
Fotós: © Unger Tamás

Aki csatlakozna az akcióhoz, az február 14-től március 11-ig keddenként 9 és 18 óra között viheti be az adománytáskáját Szombathelyen a Király utca 16. szám alá az 1. emelet/1-be. (11-es kapucsengő).A nyelviskola ötödik alkalommal vesz részt az akcióban – az alapító, Nagy Mariann a kezdetektől elkötelezett az ügy iránt. A csomagok feladhatók a Foxpost-automaták segítségével is. A termékeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országosan kiterjedt intézményrendszerén keresztül juttatja el a rászoruló nőknek, családsegítőiknek, a szociális intézményeik lakóinak.További információ a kampány részleteiről és a gyűjtőpontok listájáról a www.nemluxustaska.hu weboldalon érhető el. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában