Az első találkozó

2023.03.06. 10:40

Madárodúkat és méhecskehotelt helyeztek ki a madárbarátok Váton

Megtartotta idei első találkozóját a váti Madárbarát Kör a hétvégén. A madarak szerelmesei odútípusokkal ismerkedhettek meg, illetve azt is megtudhatták, milyen madarakat várhatnak a különböző típusú odúkba.

Polgár Patrícia

Forrás: Bakler-Szigeti Ibolya

Ahogyan a korábbiakban, úgy ezúttal is Somogyi Csaba terepmadarász tartott bemutatót a madárbarátoknak, akik így láthattak  macskabagolyodút, A és D típusú odút, C típusú költőládát, vércseládát és egy méhecskehotelt is. A terepmadarász arról is beszélt, hogy milyen fajta madarakat várhatnak a különböző odútípusokba.

Forrás: Bakler-Szigeti Ibolya

A találkozón a Madárbarát Kör ezúttal – az etetők közelébe – két odút és egy rovarhotelt tudott kihelyezni a játszótéren a Rózsa-Vát Faluszépítő és Kulturális Egyesület támogatásával.

- A  Madárbarát Kör több helyszínen is szeretné bővíteni a madárbaráteszközök számát, a közeljövőben biztosan kihelyeznek még a játszótéren madáritatót és egy költőládát, valamint a falu határában vércse ládát és kuvikodút. Emellett az áramszolgáltató és az Őrségi Nemzeti Park közös együttműködésének köszönhetően telepítenek egy oszlopot gólyafészektartó kosárral együtt – derül ki a klub beszámolójából.

Forrás: Bakler-Szigeti Ibolya

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában