Ökoiskola

2023.03.17. 12:04

Üvegház épült a vasszécsenyi iskola udvarán a szülői munkaközösség felajánlása nyomán - fotók

Üvegházat épített fel az Ambrózy-Migazzi István Általános Iskola udvarán a szülői munkaközösség. A fóliasátor lesz a gyerekek gyakorlókertje – mindez fontos állomása annak, hogy az ökoiskolai címre pályázzon az intézmény.

Tóth Kata

Forrás: VN/Desits-Horváth Nikolett

Az iskola egyik kitörési pontja, hogy névadójuk, a botanikus, „virágos gróf”, a malonyai és jeli arborétum megalapítója, Ambrózy-Migazzi István munkásságához híven a természetközeli nevelést helyezzék előtérbe. Szeretnének ökoiskola lenni - az ehhez vezető út egyik fontos lépéseként került az üvegház az udvarra Dobolán Gábor igazgató ötlete és a szülői munkaközösség felajánlása nyomán.

 Mint vezetőjüktől, Desits-Horváth Nikolett-től megtudtuk, tavaly óta gyűjtötték a hozzájárulást rendezvényeken: az SZM-bálon, az adventi készülődéskor. Március elején érkeztek meg az üvegház darabjai, amelyek 13 szülő jóvoltából álltak össze egynapi munka nyomán. 

Forrás: VN/Desits-Horváth Nikolett

A diákok a technikaórákon már elkezdtek veteményezni a magaságyásokba, a héten még polcok kerülnek a húsz négyzetméter alapterületű építménybe – azokon mikrozöldségek kapnak helyet. Palántákat is nevelnek majd, amelyekből tanulóik vihetnek haza. Szeretnék, ha saját termesztésű paradicsomot kóstolhatnának a gyerekek, cukkinit, dinnyét ültetnek majd, hogy a termést közösen fogyaszthassák el – mesélt terveikről Desits-Horváth Nikolett. Összetartó csapatukból Németh László, Zsoldos Kinga, Szerdahelyi Endre, Nagy András, Máté Nóra, Desits-Horváth Nikolett, Desits Krisztián, Kónyáné Farkas Anikó, Kónya Sándor, Bősze Gábor, Bősze Róbert, Bőszéné Horváth Zita és Víg Ildikó vállaltak részt a munkából.

Forrás: VN/Desits-Horváth Nikolett

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában