Élményre vágyunk

2023.04.20. 14:30

A Rába lehet az egyik kitörési pont - Térségi konferencia: Aktívan Vas vármegyében

Élményre, kalandra vágynak a magyar családok a nyaralások alkalmával. Az új trendek új területeket festenek fel Magyarország turisztikai térképére. Ezen kell megtalálnia helyét Vas vármegyének is - erről beszélt Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős államtitkár egy csütörtöki konferencián a Csodaszarvas Tájpark termében.

Cseh-Egyed Bernadett

Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke szólt arról is élménycsomagok összeállításával szeretnék megszólítani a turistákat.

Fotó: © Cseh Gábor

Kiemelten a Vasi-hegyhát, az Őrség és a Kőszegi-hegység aktív turizmusában érdekelt döntéshozóit szolgáltatóit, szállásadóit, túravezetőit és kivitelezőit hívta ismerkedésre, közös gondolkodásra az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ. Petényi Mirkó, a szervezet kommunikációs igazgatója elmondta, Vas megye nagyon gazdag lehetőségekben: sok a kicsi, nem elvárosiasodott település, a természeti látnivaló, és nem utolsó sorban, itt élnek a hagyományok. Nagy, máig kiaknázatlan lehetőségeket látnak és Rábában, a kedves dombok, szelíd lankák pedig kedveznek a kerékpáros lehetőségeknek. - Minden turisztikai térségnek meg kell találnia a saját arculatát, ki kell alakítani azt a termékcsomagot, amely a térség emblémája, amely miatt idejönnek a turisták - húzta alá.  

© Cseh Gábor
Petényi Mirkó, a szervezet kommunikációs igazgatója 
Fotó: © Cseh Gábor

Révész Máriusz államtitkár előadásában kiemelte: a magyarok 5,6 évvel élnek kevesebbet az uniós átlagnál és ennek döntően életmódbeli okai vannak. Az ideális az lenne, hogy az emberek mindennap mozogjanak, az ő feladata pedig az, hogy a szabadságolások idejére is megteremtsék az aktivitás feltételeit. Míg régen két hetet töltöttek a családok strandolással, ma már élményeket, kalandokat keresnek a nyaralás alkalmával, például folyamatosan nő a kerékpározók, kenuzók, túrázók száma - ezáltal új térségek is felkerülnek a turisztikai térképre.  

© Cseh Gábor
Révész Máriusz államtitkár
Fotó: © Cseh Gábor

Vas vármegye felismerte az új igényeket és elkészítette turisztikai stratégiáját. Az alap egyben kiváló hivatkozási alap lehet az új uniós fejlesztési ciklus pályázataira - mondta Kondora Bálint elnök, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke. Szólt arról is: élménycsomagok összeállításával szeretnék megszólítani a turistákat. Mielőbb szükség lenne ugyanakkor egy közös brand, márka kialakítására is – eddig ebben nem sikerült áttörést elérni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában