34. alkalommal

2023.04.14. 16:35

Extrém körülmények a parképítők versenyén, közben a virágkötők házhoz vitték az erdőt - fotók

Két napig esőben, sátortető alatt dolgoztak a tizedik parképítő verseny résztvevői a Herman Ottó Szakképző Iskola udvarán. Közben a tornaterembe beköltözött a tavasz: a virágkötők csokrot, koszorút, installációt készítettek a 34. alkalommal meghirdetett Savaria Floriadaen.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Öt csapatban 15 virágkötő nevezett a megmérettetésre, amelynek egyik különlegességét az adja: egyúttal előválogatója is a szakma világversenyének. A másik pedig az, hogy ugynazon témára, ugyanazon virágokból kellett különbözőt alkotniuk a virágkötőknek. Az idei év mottója: tavasz vesszőkre hangolva – volt, aki hónapokik gyűjtötte az erdőben az alapanyagokat az előre elkészíthető alaphoz. 

Extrém körülmények között dolgozott a 28 parképítő: az előzetes tervüket egy háromszor három méteres területen kellett megvalósítaniuk, de volt, amint az eső miatt menet közben kellett változtatniuk. 
Eredményhirdetés és részletek szombaton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában