Szorgos kezek

2023.04.26. 14:18

Kitakarították a keleti városrészt - Autógumit és rengeteg üres petpalackot találtak a szemétszedés során

Tavaszi nagytakarítást szervezett a Nyitra Utcai Általános Iskola környezetében a Keleti Városrészért Egyesület: autógumit és rengeteg üres petpalackot találtak a szemétszedés során.

Tömböly Ágnes

Lelkes csapat gyűjtötte a szemetet a keleti városrész utcáiban

Forrás: Puskás Enikő

A Nyitra Utcai Általános Iskola környékén, az Ipartelepen, a Bébic- és a Pick-telepen is szorgos kezek gyűjtötték a szemetet szombaton. A Keleti Városrészért Egyesület felhívásához több, mint húszan csatlakoztak. - A Szövő utca, az iskola és a Kassa utca környéke viszonylag tiszta volt. A Puskás Tivadar utcában, ahol több cég is működik és Henger utcában már gyorsabban teltek a zsákok - osztotta meg tapasztalatait Németh Krisztián, a civil szervezet elnöke. - Rengeteg üres pet palackot, használt pelenkát, befőttes üveget, autógumit is találtunk - folytatta. 

Megtudtuk: többen gyermekükkel együtt jöttek, kisebbek és nagyobbak egyaránt örömmel vették ki részüket a munkából. A zsákokat Illés Károly frakcióvezető és Lendvai Ferenc önkormányzati képviselő is töltötte, ők is résztvettek a szemétszedésben. Az akciónak nemcsak a szemléletformálás, a közösségépítés, hanem a figyelemfelhívás is célja volt: mindannyian vigyázzunk környezetünkre! 

Megtudtuk azt is, a Keleti Városrészért Egyesület a közeljövőben számos más programot is tervez, ezáltal is szeretnék a közösségi életet fellendíteni a környéken. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában