Program

2023.04.20. 11:00

Nyitott Tájházak - Oszkó várja a látogatókat

A Hegypásztor Kör, ahogy minden évben, úgy az idén is csatlakozik a Magyarországi Tájházak Szövetsége kezdeményezéséhez, a Nyitott Tájházak Napjához, melyet minden tavasszal a Szent György naphoz kapcsolódóan hirdetnek meg. Most szombaton, április 22-én izgalmas programokkal várják a látogatókat a Hegypásztor Pincéknél.

VN

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

Az egyesület szőlőbirtokán kilenc órától gyepűépítés zajlik. Mező Máté Márton népi építész, keramikus segítségével bárki élőben tanulmányozhatja, hogyan készült egykor venyigéből a kerítés.

13 órától a Pincetájházban a szőlőhegyi munka hagyományos eszközeit lehet megnézni. A pásztor-szálláson Karácsony Ilona népi iparművész kézműveskedik az érdeklődőkkel, az alapanyag: szalma.

A családokat szőlőhegyi sétára hívják, sőt a vállalkozó szelleműek egy kalandos időutazáson is részt vehetnek, amelyről annyit elárulunk, hogy telefonra, QR-kód olvasóra is szükség lesz hozzá!

15 órától a színpad is benépesül: elsőként az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttese mutat be egy mulatós táncjátékot, majd utána a feltörekvő fiatal tehetségek léphetnek fel a világot jelentő deszkákra.

A Hegypásztor Kör a megszokott jó gazdaként várja vendégeit: oszkói borok kóstolójával, tavaszi egytálétellel. A gyerekek pedig a kedvelt népi játékok kipróbálásával múlathatják a délutánt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában