Helyi közélet

2023.05.25. 18:03

Közel 14 ezren látogattak ki az ipari kiállításokra

Csaknem 14 ezren látogattak ki az idén az Ipar napjai és a vele egy időben rendezett Automotive Hungary kiállításra a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba .

MTI

A központ három pavilonjában 18 ország 370 kiállítója mutatta be az ipar és a járműgyártás legújabb fejlesztéseit, trendjeit.
    A szakmai találkozó központi témái idén a zöld energia, az alternatív hajtások, az energiatárolás új formái, valamint az energiahatékonyság új megoldásai voltak - emlékeztettek.
    A szervezők az egyik legfontosabb programként a B2B beszállítói fórumot említették, amelynek célja az volt, hogy a beszerzők számára lehetővé tegye az előzetes minőségi szűrőn már átesett, de kevésbé ismert beszállító cégek megismerését. Az idén 65 magyarországi beszállító és 16 integrátor - beszerző - több mint 200 tárgyalást bonyolított le - tájékoztattak.
    Teltházas volt a Kulturális és Innovációs Minisztérium egésznapos rendezvénye, a Kutatás és innováció a zöld átállás szolgálatában című szakmai fórum csakúgy, mint a Portfolio-MAGE Járműipar 2023 konferenciája, az E-mobilitási kerekasztal, valamint az akkumulátorgyártással és hidrogénmeghajtással kapcsolatos előadások - tájékoztattak.
    Sokan vettek részt a DigiLean Egyesület előadássorozatán, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség szakmai fórumán, és rengeteg érdeklődőt vonzottak a műanyagipari és munkavédelmi beszélgetések, konferenciák, valamint az ipari 3D nyomtatás témájú előadás.
    A Hungexpo és az autopro.hu az idén is rendezett mérnökversenyt, amelyen az ország különböző felsőoktatási intézményeiből érkező járműépítő mérnökhallgatók mérték össze tudásukat. Ezúttal a BME Motorsport csapata győzött, és vitte haza a 400 ezer forintos díjat. Második a szombathelyi StudentTecLab ELTE csapata, a harmadik az Electric Racing Miskolc lett.
    Az Ipar napjai kiállítást 10. alkalommal, az Automotive Hungary kiállítást 11. alkalommal szervezték meg; az idei rendezvény keddtől péntekig tartott a múlt héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában