Színes lufikkal vonult a csapat

2023.05.01. 13:45

Retró felvonulás, cirkuszi magasdrót-szám és örömtánc a vépi majálison - sok-sok fotóval

Tóth Katalin

Fotó: © Cseh Gábor

Ha Vép és május 1-je, akkor retró felvonulás – minden eddiginél többen járták végig hétfőn délelőtt a megszokott útvonalat a művelődési háztól a Rákóczi, a Deák, az Alkotmány és Szent Imre utcán keresztül, le a sportpályáig. Színes lufikkal vonult a csapat a Vép-Bozzai Tűzoltó Egyesület járművét követve, amiből ma mintha halkabban szóltak volna a mozgalmi dalok, és hangosabban a retró slágerek. Török Sándor képviselő a Deák utcában és Dömötör Gábor alpolgármester az Alkotmány utcában az idén is vendégül látta a felvonulókat, akiknek a sportpályán most is járt a virsli- és sörjegy.

A nagy érdeklődés mellett másban is új színt hozott a vépi majális: a 10. Színházi Olimpia – Dunántúli Színházi Fesztivál egyik rendezvényeként jelentette be Iszakné Koszorús Judit, a művelődési ház vezetője. Április 15-én, a színházi olimpia nyitóünnepségén ifj. Simek László artistaművész kelt át 40 méter magasan a Duna fölött egy 300 méter hosszan kifeszített dróton. Átvitte magával a maszkot, amely a görögországi Epidaurosz ókori amfiteátrumából érkezett Budapestre – jelképesen megmutatta, hogyan adják át egymásnak a generációk a kultúrát. Bravúros átkelése, az „Átmentem” produkció után kötéltánc villám-performanszok emelik a Nemzetközi Színházi Olimpia eseményeit.

A vépi pályán Gilbert Takamura egyensúlyozott a kötélen: a cirkuszművészeti flashmobban a Fővárosi Nagycirkusz artistája kápráztatta el a közönséget. A maszkot Kovács Péter polgármesternek adta át, aki a magasba emelte azt.

Ebéd előtt a sárvári és ikervári csapattal kiegészült vépi szenior örömtánccsoport mutatkozott be a közönségnek, nagy sikerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában