Megnézték a Nagyboldogasszony-kápolnát is

2023.06.02. 13:11

Borlovagok koszorúztak a csepregi szőlőhegyen

A Lukácsházi Lovagi Szék tagjai és hozzátartozóik Csepregre látogattak 2023. május 30-án.

VN

Forrás: VN

A nevezetességek közül idén a Nagyboldogasszony-kápolnát nézték meg, amit a régi Boldogasszony templom helyén 1869-ben épített Jankovich Gyula földesúr. Finta József plébános itt várta a vendégeket és a kápolna történetéről mesélt az érdeklődőknek. A vendégek megcsodálhatták az oltárszekrény mögötti neogótikus fülkében elhelyezkedő Boldogságos Szűz anya kegyszobrát is.

A látogatás végén a Borlovagok áldást is kaptak a plébánostól, majd a szőlőhegyre mentek megkoszorúzni az Európai Borlovagrend Emlékhelyét, amely Übelher Gyula birtokán áll, az emlékmű az ő alkotása – a maga nemében nagyon különleges, akinek jó hallása van, mint egy xilofonon, dallamot is tud rajta játszani.

A koszorúzás után átadták az úgynevezett a „kopogtató fát” a Lukácsházi Lovagi Szék tagjainak, akik nagyon örültek az ajándéknak. Ezután finom csepregi borokkal koccintottak „Isten és a bor dicsőségére.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában