Lelki támogatás

2023.08.02. 14:02

Bármikor kérdezhetnek – A Markusovszky-kórházújszülött-részlegén sok információval indítják útnak a szülő nőket

Amint a múlt héten beszámoltunk, automata kávéfőzővel lepték meg a Markusovszky-kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának újszülött-részlegén dolgozókat édesanyák, akik jó emlékkel távoztak a kórházból szülés után. A részlegen nagy hangsúlyt fektetnek az édesanyák lelki támogatásra is.

Tóth Katalin

Forrás: Szendi Péter

Kardos-Kató Szilvia, az újszülött részleg vezető ápolója vette át kollégái nevében az anyukák ajándékát. A helyszínen arról kérdeztük, munkatársaival hogyan segítik a szülő nőket, akik nem egyszer bizonytalanok és tele vannak kérdésekkel a szülés után.

– Megmutatunk mindent az először és a többedszer szülőknek is, akár újra a pelenkázástól a fürdetésig, a babák alapápolásáig. A köldökkezelést, a fürdetést, a mellre helyezést, az emlőfejést, a mérleghasználatot is meg kell próbálnia minden kismamának, hogy otthon boldoguljanak. Sok információval indítjuk útnak őket, a védőnői konzultációkon és a viziteken is kapcsolatot tartunk velük. Bármikor kérdezhetnek. A nap 24 órájában készen állunk, közöttük mozgunk, velük közösen látjuk el az újszülötteket – mondta el Kardos-Kató Szilvia, aki három éve vezeti az újszülött-osztályt, előtte szülésznőként dolgozott a kórházban és védőnőként. Mostanra úgy érzi, hogy a munkájuk beérik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában