Hagyomány

2023.08.13. 10:35

Újra kétnapos lesz a Savaria Táncverseny

Idén ötvenhatodik alkalommal ad otthont a vasi megyeszékhely a Savaria Táncversenynek. A szervezők szeretnék a mintegy 30 évvel ezelőtti hagyományokat újjáéleszteni és ismét kétnapos programmal megörvendeztetni a táncsport szerelmeseit - értesült a Vas Népe.

Tömböly Ágnes

Faludi Eliza és Kovács Ádám képviselheti Magyarországot a Savaria Táncversenyen

Forrás: VN-archív/Cseh Gábor

A szombathelyi Agora és Művelődési és Sportházban szeptember 23-24-én rendezik meg a Savaria Táncversenyt - tudta meg lapunk. A rangos megmérettetés nemzetközi szinten ismert és elismert táncesemény, melynek köszönhetően Szombathelyt a tánc fővárosaként is emlegetik. Az előzetes regisztráció alapján információink szerint mintegy 35 ország 600 táncosát és többezres nézőközönséget várnak. 

Ez évben a Nemzetközi Táncsportszövetség (WDSF) a Magyar Táncsport Szakszövetséget és a szombathelyi Lorigo Táncsport Egyesületet kérte fel a WDSF Ifjúsági Standard Táncok Világbajnoksága, valamint a WDSF Standard és Latin International Open, és további 11 WDSF Open verseny megrendezésére.  A szervezők szeretnék a mintegy 30 évvel ezelőtti hagyományokat újjáéleszteni, és ismét kétnapos táncversennyel megörvendeztetni a táncsport szerelmeseit. A megmérettetésen Magyarországot a szombathelyi Kovács Ádám-Faludi Eliza képviselheti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában