Az időjárás is kedvezett

2023.08.12. 18:37

Zöld sziget Szombathelyen: sokan próbálták ki az interaktív őko-játékokat - fotók

Az időjárás is kedvezett és a programok is hívogatóak voltak: sokan látogattak ki Szombathelyen a Zöld sziget környezettudatos családi délutánra szombaton.

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

Az Érezd Szombathelyt rendezvénysorozat részeként szerveztek újabb családi délutánt, ezúttal a város zöld szíve adott otthont az ingyenes, játékos-szórakoztató programoknak.

- A Csónakázótó szigete egy csodálatosan jó gyerekhelyszín, hiszen itt akárhova telepedünk le, mindenhol árnyékban lehetünk - mondta el Kiss Andrea, az eseményt szervező Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont NKft. közművelődési igazgatója. 

Ottjártunkkor megtelt a csupa-csoda interaktív vándorjátszótér: mintegy 30-40 fából készült játékelem várta már a legkisebbeket is. Fantáziát, kézügyességet, türelmet is igényeltek az eszközök, sok óvodás és kisiskolás tesztelte magát, miközben szülei a háttérben biztatták. 

Hét- és tízéves gyermekével éppen az egyik optikai játszóeszközt próbálta Horváthné Király Renáta, amikor megszólítottuk. 

- Úgy ajánlották a programot, a környéken lakunk, ezért kijöttünk. Nem tudtuk, mire számítsunk, de tetszenek ezek a játékok, bár szerintem lassan mi ebből kinövünk - mondta el Renáta. S valóban 10 éves fia kimagaslott a körülötte lévő gyerekseregből, ennek ellenére ő is talált még szórakoztató játékot. 

Varga Jenő ügyességi sportprogrammal készült erre az alkalomra is, és sokakat vonzott a Fekete István Állatvédő Egyesület standja, ahol kiskutyákat is lehetett simogatni. 

A színpadon táncbemutató, majd Majoros Ági Piroska és a farkas című bábelőadása szórakoztatta a kicsiket, azt az  Inci-finci játszóház Nagy csobbanás című interaktív játéka követte. 18.30 órától az Aranykapu gyermekkoncertjére várták a családokat.  

- Az újrahasznos kézműves foglalkozásokon gyékény- és szalmajátékokat is kreálhattak a gyerekek, az "Ökosan" standjánál fürdősót készíthettek kicsi üvegcsébe, a bohócdoktoroknál pedig arcfestést lehetett kérni - tudtuk még meg Kiss Andreától.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában