Összeültek a képviselők

2023.09.28. 11:05

Babyboom a szombathelyi közéletben - Ez is téma a városi közgyűlésen - fotók

Csütörtökön újra összeültek a szombathelyi képviselők, 22 napirendi pontot tárgyalnak meg, abból kettőt zárt ajtók mögött. A vita során került szóba a szombathelyi közélet babyboomja.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Nyugodt hangulatban zajlik a szombathelyi közgyűlés: csütörtök délelőtt első napirendi pontban a két ülés közötti beszámolót vitatják meg a képviselők. Ágh Ernő emlékeztetett: a szombathelyi északkeleti elkerülő, a Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi út és a Szombathely-Körmend gyorsforgalmi út kiviteli tervezésére a közbeszerzési felhívás megjelent.

Szó esett a Szombathelyi Termálfürdő területrészének értékesítéséről, a Fidesz-KDNP-frakció tagjai szerint hibás döntés született. Czeglédy Csaba képviselő (független) szerint jogi nonszensz, hogy a Vasivíz Zrt. ingatlanvagyona nem a nemzeti vagyon része. Nemény András polgármester úgy reagált: a felügyelőbizottság elnöke, Bebes István is rendben találta az adásvételt, a feb jóváhagyta az értékesítést. 

A Rumi Rajki István utca egy szakaszát, valamint az utca és a Szent Imre herceg útja csatlakozási pontját hamarosan felújítják - ezt László Győző alpolgármester jelentette be. A döntést üdvözölte Horváth Gábor, a körzet önkormányzati képviselője, aki szerint eredményre vezetett az aláírásgyűjtés, amit nyáron indított.

Nemény András polgármester a vita során gratulált Horváth Gábornak, aki nemrég "kispapa" lett. Kámon-Herény-Minerva városrész képviselője megköszönte a gratulációt, egyben megragadta az alkalmat, hogy elmondja: idén Németh Ákos tanácsnok és dr. Balázsy Péter Vas vármegyei jegyző is édesapává vált. Örömmel számolt be arról is, dr. Károlyi Ákos jegyző két közgyűlés közötti beszámolója szerint az eltelt időszakban 485 születést anyakönyveztek. Ha ehhez az eredményhez hozzájárulhattak, azt örömmel tették - mondta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában