Tréfás felvonulás

2023.09.10. 08:13

Népzene, néptánc a bozsoki szüreti felvonuláson - fotók

A Dobrádi lovasiskolától indult és a sportpálya felé tartott szombaton délután a tréfás felvonulás, a feldíszített lovas kocsik és pótkocsis traktorok menete.

Tóth Katalin

Forrás: Unger Tamás

Az indulás előtt a kisbíróval együtt vonuló bozsoki házaspár, a mulatság házigazdái – Török Péter és Törökné Poór Alexandra – köszöntötte a sokaságot. A Bozsoki SE kis focistáit és a helyi óvodásokat – most már hagyományosan – dottó szállította. Népies ruhába bújtak a Kökörcsin Egyesület tagjai, láttunk szüreti boszorkányokat fekete macskákkal, retró ruhás párt, kőszegi, velemi, bucsui néptáncosokat, kőszegdoroszlóiakat – rajtuk kívül családok, baráti társaságok is vonultak saját traktorokkal.

A négy megállóhelynél – a Főszegben, a felső hídnál, a kanyarban, lejjebb az üzletháznál, végül a tűzoltószertárnál – móka, tánc, borozgatás és végül igazi erőpróba, Főszeg–Ószeg kötélhúzás szakította meg a vonulást. A bozsoki önkormányzat, a Bozsoki Szőlősgazdák Egyesülete, a helyi üzletház, az egyik helyi vendéglő és magánszemélyek is kínáltak ételt-italt az állomásokon.

A sportpályánál műsort adott a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes – a Kis Boglya zenekar kísérte őket, színpadra lépett a Buccsi Rezedák csoport, a Jabingi Tánccsoport, valamint Regős-Foki Veronika és Hertelendy Attila színművészek. A bozsokiakat és az összes jelmezest egy tál gulyással kínálta a szervező önkormányzat egy másik helyi étterem támogatásával. Este szüreti mulatságba várták a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában