Kezdeményezés

2023.09.01. 16:58

Összefogással festik le az egyik szombathelyi iskola kerítését

A szombathelyi Keleti Városrészért Egyesület kezdeményezésére szombaton megszépülhet a Nyitra Utcai Általános Iskola kerítése, vállalkozói segítséget is kaptak.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN

Több helyen elrozsdásodott, ütött-kopottá vált a szombathelyi Nyitra Utcai Általános Iskola kerítése. Sajnos évek óta nem jutott forrás a felújítására, az idő pedig látványos nyomot hagyott a rácsokon. A Keleti Városrészért Egyesület tagjai hónapokkal ezelőtt elhatározták: összefognak, és megpróbálják felújítani a kerítést. 

A civil szervezet tagjainak célja évek óta az, hogy minél szebb körülmények fogadják a városrész iskolájában a tanulókat, ezért folyamatosan és aktívan tesznek: ha kell társadalmi munkát vállalnak, ha kell, közösségi rendezvényekkel szereznek támogatást egy-egy ötlet, kezdeményezés megvalósításához.

- Az iskola bejárati részénél a kerítés mintegy 80-90 méteres szakaszán tervezzük a munkálatokat. Szülőkre, itt élő civilekre is számíthatunk szombaton – tudtuk meg Németh Krisztiántól. A Keleti Városrészért Egyesület elnöke pénteken vette át azt a nagylelkű vállalkozói felajánlást, aminek köszönhetően az intézmény kerítése megszépülhet.

- A Renovo ’82 Kft. húsz liter festékanyaggal, drótkefével, takarófóliával és csiszolópapírral járult hozzá a Nyitra Utcai Általános Iskola kerítésének megszépítéséhez, amit ezúton is köszönünk – mondta el Németh Krisztián, akinek a termékeket dr. Horváth Bianka ügyvezető adta át.

A Keleti Városrészért Egyesület tagjai legutóbb a Zanati úti felüljárónál ültettek virágokat azért, hogy szebbé tegyék a városrészt. - Szerencsére olyan a közösségünk, hogy mindenki örömmel és szívesen tesz a közvetlen lakókörnyezetéért, bízom abban, hogy szombaton is sokan csatlakoznak akciónkhoz – fogalmazott Németh Krisztián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában