Tanévkezdés

2023.09.01. 14:00

Tizennégy osztállyal, 263 tanulóval indítja a tanévet Vépen a Hatos-iskola - sok fotóval

263 tanuló sorakozott fel pénteken reggel a Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvarán. Közülük az 1. osztályosokat az iskola polgáraivá fogadták.

Tóth Katalin

Fotó: Cseh Gábor

A legkisebbek bemutatkozásával kezdődött az ünnepség – a hagyomány szerint zenére vonultak be és foglaltak helyet a sportpályán.

„Gondolkodj, higgy, álmodj és merj!” – Walt Disney rajzfilmrendező, producer mondatát idézte köszöntőjében Molnár Krisztina intézményvezető. Mint mondta, ez az idei tanév mottójává is válik az iskolában. Az eddigieknél is különlegesebb tanév ígérkezik: ünnepelnek, jubilálnak, megemlékeznek, rendezvényeket szerveznek, jó gyakorlataikat mutatják be, sorolta. A névadó Hatos Ferencről azt mondta: olyan néptanító volt, aki 23 évig arra tanította tanártársait, hogy a mindennapok pedagógiai gyakorlatában mindig érdemes az újra, a szépre és a jóra fogékonynak lenni, aki bárhol élt, mindig teljes szívvel és lélekkel dolgozott, nevelt, oktatott, munkálkodott.

A kis elsősöket azzal biztatta: Éva néni, Kati néni, Ica néni, Szilvi néni segítségével, valamint szüleik támogatásával egy új és izgalmas világ nyílik ki a számukra. A nyolcadikosoknak azt tanácsolta: tegyenek azért, hogy a terveik valóra válhassanak, és bekerüljetek a vágyott középiskolába. 

Jó hírt jelentett be: a Hatos újból az Oktatási Hivatal bázisintézménye lett, referenciaintézmény 2023 és 2026 között. Valamint, hogy ismét Örökös Boldog Iskola címet kaptak. Végül az 1. osztályos tanulókat az iskola polgáraivá fogadta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában