Teljes útzár mellett végzik

2023.09.29. 13:00

Útfelújítás a hidakkal együtt - Régóta várt fejlesztés valósulhat meg Sárváron

Régóta várt útfelújítás valósulhat meg Sárváron. Jövő csütörtökön ugyanis megkezdődik a Tesco-körforgalomtól Sótony felé vezető út burkolatcseréje. A munkálatokat várhatóan nyolc napig, teljes útzár mellett végzik a Magyar Közút munkatársai.

Polgár Patrícia

Ágh Péter Kondora Istvánnal és Böröcz Miklóssal tájékoztatott a Sótony felé vezető út felújításáról

Forrás: Unger Tamás

Ágh Péter államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta: az elmúlt években Kondora István polgármesterrel és a Magyar Közúttal közreműködve sokat tettek azért, hogy a városon áthaladó állami utak megújulhassanak. A Tesco-körforgalomtól Szombathely irányába több útfelújítás is történt az elmúlt parlamenti ciklusban, azonban a Sótony felé vezető szakasz még váratott magára. 

– Azzal kalkuláltunk, hogy uniós forrásokat tudunk erre felhasználni, viszont különböző brüsszeli döntések miatt az unió nem biztosította Sárvárnak ezeket a költségeket. Így meg kellett találnunk azt a forrást, ami alapot adhat ahhoz, hogy ezt a rendkívül rossz állapotú utat fel tudjuk újítani. Hosszas tárgyalásokat követően végül arra jutottunk, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium, amely alá a Magyar Közút Nzrt. is tartozik, biztosítja az út felújításához szükséges forrást – fogalmazott Ágh Péter. 

– Régi vágyunk, hogy a városi és az azt övező utak teljes mértékben megújulhassanak. Hamarosan azok, akik Budapest, Celldömölk, Sótony vagy éppen Ostffyasszonyfa felől érkeznek egy szépen felújított úton jöhetnek, ami a korábbi felújításoknak köszönhetően egészen az északi elkerülő kapcsolódási pontjáig eltart – tette hozzá Kondora István. 

Böröcz Miklós, a Magyar Közút Nzrt. megyei igazgatója a felújítás technikai részleteiről elmondta, hogy a Magyar Közút saját kivitelezésében megvalósuló beruházásban a Tesco-körforgalomtól egészen a sótonyi útkereszteződésig tartó, 600 méteres szakasz újulhat meg. A felújítás magába foglalja az úton található két műtárgy, a Rába és Herpenyő ártéri hídjain a dilatációs elemek cseréjét is. Az utat tíz méter szélességben két réteg aszfalttal burkolják, a hidak egy réteg burkolatot kapnak. A munkálatok október 5-én, csütörtökön indulnak és várhatóan péntek 13-ára be is fejeződnek. Ez idő alatt az utat teljes szélességében lezárják. A dilatációcserék pár héttel később történnek meg, ám ezek miatt már nem szükséges a teljes útszakasz lezárása – tájékoztatott az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában