TOP Plusz forrásból

2023.10.06. 14:05

Felújítják az idősek otthonát - 130 millió forintos energetikai beruházás Csepregen

A beruházás során megoldják a födém- és vízszigetelést, kicserélik a nyílászárókat. A tetőre napelemeket szerelnek, az épületen belül is lesznek átalakítások.

Horváth László

Horváth Zoltán polgármester és Zétényi Irén intézményvezető

Forrás: Dr. Tarsoly Ádám

A közelmúltban kezdődött el Csepregen, a Területi Gondozási Központ felújítása. 

- A munkaterület átadása megtörtént, folyamatosan dolgozik a kivitelező – kezdte Horváth Zoltán polgármester. – Hamarosan jön a fűtési szezon, a projekt ütemezést is e szerint osztottuk fel. Az első lépés a fűtési hálózat korszerűsítése, a kazán cseréje. Ezzel párhuzamosan veszik ki a régit nyílászárókat, és teszik vissza a helyükre az újakat. A későbbiekben megoldják a födém szigetelését. A központ egyik szárnyában már dolgoznak a falak vízszigetelésén. Ezzel megszűnhet az évek óta tapasztalt salétromosodás.  

Megtudtuk, az épület tetejére napelemeket szerelnek fel. A jövőben ezzel is csökkentik az intézmény fenntartási költségeit. A gazdaságosabb működést szolgálja a lámpatestek cseréje: mindenhol LED-ek lesznek. 

A polgármester kiemelte: folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél jobb körülményeket tudjunk teremteni az otthon lakóinak. A beruházás mintegy 130 millió forintos költségét, a TOP Plusz pályázat keretében állami forrásból fedezi a város. 

- E támogatás elismerése annak a munkának, amely az intézmény falai között zajlik. Köszönet az  itt dolgozók szolgálatáért - mondta Ágh Péter államtitkár.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában