Összefogás

2023.10.20. 10:00

Segít a répcelaki önkormányzat - Felújítják a gazdák által használt külterületi utakat

Évek óta gyümölcsöző kapcsolatot ápol a répcelaki önkormányzat a helyi gazdákkal. Ennek mi sem jobb példája, mint az, hogy a gazdák első kérésére, a helyszínek bejárását követően a képviselő-testület azonnal pénzt különített el a város külterületi, a gazdálkodók által használt útjainak felújítására. A munkálatok első üteme már el is készült, jövőre folytatása következik.

Polgár Patrícia

Balról Pap György, a gazdakör elnöke, jobbról Szabó József polgármester

Forrás: Winkler Krisztina

 – A Répcelaki Gazdakör elnöke, Pap György és három másik helyi gazdálkodó megkeresett azzal a kéréssel, hogy az önkormányzat tulajdonát képező külterületi utakat, amiken a gazdák közlekednek és azokon közelítik meg a földjeiket, újítsuk fel. Még akkor közösen bejártuk a területet és ígéretet tettem nekik arra, hogy két lépcsőben, de meg fognak újulni az érintett utak – fogalmazott Szabó József, Répcelak polgármestere, aki azt is elmondta, másfél hónapja a gazdákkal közösen tartottak egy helyszínbejárást, amely során végigjárták az összes utat és meghatározták az elvégzendő feladatokat. Az önkormányzat öt kivitelezőtől kért árajánlatot, majd a legkedvezőbb, 8,5 millió forintosat el is fogadták. 

Ezt követően már csak az volt hátra, hogy a képviselő-testület döntsön az utak rendbetételéhez szükséges összeg elkülönítéséről az idei költségvetés tartalékkerete terhére. A felújítás első és második üteme is három-három külterületi utat érint. Egyes szakaszokon vörös kavicsos borítás, másutt murvás fedés biztosítja ezután a közlekedés jobb minőségét a 86-os főútról Vámoscsalád fele haladva, majd jobbra kanyarodva a régi szeméttelep és az iszaptározó előtt halad, és kicsatlakozik egészen az Ipari Park mögött, a gázfogadóig.

 Még idén sorra kerül a Gőzmalmi út felüljárón túli szakasza – ennek esetében az alapanyagot a város adja, a munkát pedig a gazdák végzik el. A terület további rendbetétele már a jövő év feladata lesz: az útmentén frissen nőtt és burjánzó nyárfást a Városüzemeltetési Kft. fogja tavasszal kivágni. A jövő évben megvalósuló munkálatokra újabb közel 7 millió forintot különít el a költségvetésben az önkormányzat – tudtuk meg a polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában