Megszavazták

2023.10.23. 10:34

Tíz év után bankot vált a szombathelyi önkormányzat

Ha a szombathelyi közgyűlés megszavazza, nem csak a szombathelyi önkormányzat, hanem annak valamennyi intézménye új pénzintézetnél vezetheti bankszámláját 2024. január 1-jétől.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

A szombathelyi önkormányzat és intézményei részére a bankszámlavezetési feladatokat 10 éve, egészen pontosan 2014. január 1-je óta az UniCredit Bank Hungary Zrt. látja el, versenyeztetési eljárás alapján. Az idei évben kiírt pályázatra, a szeptember 28-án 10 órára kitűzött határidőig három ajánlatot regisztrálhattak a szombathelyi önkormányzatnál: a K&H Bank Zrt. ajánlata szeptember 25-én 14 óra 10 perckor, a jelenlegi számlavezető banké szeptember 27-én 14 óra 31 perckor, míg az OTP Bank Nyrt. ajánlata szeptember 28-án 9 óra 7 perckor érkezett - derül ki a közgyűlés elé kerülő előterjesztésből. A dokumentumból az is kiolvasható: az UniCredit Hungary Bank Zrt. ajánlattevő még egy ajánlatot benyújtott, ám azt határidőn túl, szeptember 28-án 14 óra 26 perckor tette, emiatt azt érvénytelenné nyilvánították. Az előterjesztés szerint az OTP Bank Nyrt. kedvezőbb ajánlatot tett, így a 2024-es évre vonatkozóan annak elfogadását javasolja Nemény András polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában