A falakon túl

2023.11.12. 09:54

Pék- és cukrász tanulók ismerkedtek a szombathelyi börtönnel

A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet rendszeresen fogad középiskolás csoportokat: legutóbb az Oladi, a Kereskedelmi és Vendéglátó, valamint az Élelmiszeripari és Földmérési Technikum diákjai ismerkedtek a börtönnel.

Vaol.hu

A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet oldalán azt írja: A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrumhoz tartozó Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 11. évfolyamos pék-cukrász tanulói Baján Krisztina osztályfőnök és Németh Zsolt iskolai bűnmegelőzési tanácsadó kíséretében érkeztek a szombathelyi börtönbe. A diákok – Dávid Péter c. bv. zászlós vezetésével – jártak a látogatóhelyiségben, a torna- és fitneszteremben, egy fogvatartotti zárkában, a biztonsági zárkában, a garázsban felszállhattak a rabszállító járműre, végül a börtönkápolna ablakait és falait díszítő festmények történetét is megismerték. 

- Megmondaná, hány óra van? – fordult felém az egyik diáklány a mintegy kétórás intézetlátogatás végén. Kérdésemre elárulta azt is, hogy a bástyafal, a kerítés, a rácsok és a zárkák keltette nyomasztó érzés mellett az zavarta leginkább, hogy mivel nem lehetett nála a mobiltelefonja, az időérzéke is cserben hagyta. 

Baján Krisztina osztályfőnöktől megtudtuk: a bűnmegelőzési célú látogatást megelőzte egy felkészítő beszélgetés, és a bástyafalon belül látottak és hallottak összegzésére is szánnak még néhány osztályfőnöki órát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában