Fény: a jóság hírnöke

2023.11.10. 21:43

Vas vármegyében is számos településen csatlakoztak Savaria szentjének ünnepéhez

A Márton-napi lampionos felvonulás a katolikus egyház rendeletének köszönhető, mely szerint a fény használata arra szolgál, hogy Szent Márton jó cselekedeteinek híre sokakhoz eljusson. Vas vármegyében is számos településen csatlakoztak Savaria szentjének ünnepéhez.

Vaol.hu

Szent Mártonra emlékeztek az óvodások is Sárváron

Fotó: Benkő Sándor

Kőszegen az Árpád-házi iskola diákjai pénteken tartották lampionos felvonulásukat: az előre tervezett útvonalhoz képest az iskola elől indultak a Jézus Szíve-templomba, és ott vonultak fel a diákok az ünnepi szentmise előtt. 

A büki Csodaország óvodában ez a hét Szent-Mártonról szólt. A felelősségvállalás jegyében kabátcsere-akciót hirdettek, a pénteki jótékonysági vásár bevételét az egyik helyi kisfiú gyógyítására fordítják. Tóth Viktória intézményvezető elmondta, pénteken közösen kézműveskedtek a gyerekek, majd bábelőadás következett. Végül felvonultak a gyerekek a maguk készítette lámpásokkal.

 Sárváron elmaradt a Szent László iskola által szervezett lampionos felvonulás. Helyette 17.30 órától a Szent László-templomban tartottak lampionos felvonulást az óvodások számára. Az ezt követő szentmisén az iskola közössége is összegyűlt, így róva le tiszteletét Márton püspök előtt. 

Répcelakon a délutánra meghirdetett óvodásfelvonulást az időjárás miatt nem tartották meg. A Szent Márton-jelenetet a művelődési házban tartották meg, ahogyan a délelőtti kézműves vásárt, a délutáni szeretetvendégséget és a Szent Márton-kvízt is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában